En engagerad partner.

Om Engström & Hellman

"Vi ser oss inte som en underleverantör utan som en partner. Integrerad juridik ger bättre affärer."

Peter Hellman, advokat
Om oss

En engagerad partner.

Vi på Engström & Hellman Advokatbyrå är vana att hantera såväl mindre som mer komplexa affärsjuridiska ärenden. Genom väl genomtänkta och prisvärda lösningar hjälper vi företag med de flesta juridiska frågeställningar. Vårt första steg är alltid att lyssna för att så långt som möjligt förstå er vardag, era behov och er affärsidé, för att därefter kunna skapa individuella och flexibla lösningar. Genom att använda Engström & Hellman som en juridisk samarbetspartner kan ni såväl förebygga problem som öka er lönsamhet.

Tack vare våra klienters förtroende har vi vuxit till att vara Sveriges 50:e största advokatbyrå, sett till antalet medarbetare. Vi är också stolta över att ha blivit utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri tre år i rad, vilket gör att vi kan kalla oss för Mästargasell.

Enkla att förstå och samarbeta med.

Under våra år av samarbete med våra klienter har vi upptäckt att de flesta värdesätter ett förtroendefullt samarbete med sin advokatbyrå mer än en byrå som bara finns där för slutlig granskning av ett avtalsutkast. Därför strävar vi efter att vara enkla och raka i vårt samarbete så att vi tillsammans kan bygga såväl juridiska som affärsmässiga lösningar som är enkla att förstå och använda.

Vår utgångspunkt är alltid att bemöta våra klienter såväl personligt som professionellt. Genom att ha fullt fokus på ert bolag och behoven i verksamheten skapar vi ett framgångsrikt samarbete. Ett samarbete där förståelse, punktlighet, moral och diskretion är centralt.

Vi tror på att ta ansvar.

Att driva en advokatbyrå handlar om så mycket mer än juridik. Det handlar också om att låta våra värderingar genomsyra verksamheten. För oss på Engström & Hellman innebär detta att vi värnar om våra medarbetare genom att vi, som en av mycket få svenska advokatbyråer, tecknat kollektivavtal för att garantera schysta arbetsvillkor. Dessutom är vi den enda advokatbyrån i Sverige som HBTQI-certifierats av RFSL. Vi värnar också om en hållbar utveckling, bland annat genom ett aktivt miljötänkande. I den mån det är möjligt väljer vi därför alltid att åka miljömärkta tåg i stället för att flyga, använder ett digitalt arbetssätt och källsorterar vårt avfall. Och när du kommer på besök till våra kontor, som självklart ligger i certifierade ”Green Building”-byggnader, bjuder vi gärna på en kopp kaffe som både är KRAV- och rättvisemärkt. För även om vi ibland kan behöva vara tuffa inom juridiken är vi alltid snälla mot miljön.

Ett aktivt samhällsengagemang är även det en samvetsfråga för oss. Utöver att ta en aktiv del i samhällsdebatten uppmanar vi våra medarbetare att engagera sig politiskt och ideellt. Det gör för att det är naturligt för oss som advokatbyrå att vilja vara med och ta ansvar för samhället.