Jobba hos oss!

Vi söker två juniora biträdande jurister

Vi söker två juniora biträdande jurister

Vi söker två juniora biträdande jurister till vårt tvistemålsteam i Göteborg

Engström & Hellman är en ledande affärsjuridisk advokatbyrå med säte i nyrenoverade fräscha lokaler mitt i centrala Göteborg. På grund av ökad efterfrågan på våra tjänster söker vi nu två biträdande jurister som vill utvecklas inom processföring på en modern och nytänkande advokatbyrå.

Vi erbjuder

Som biträdande jurist hos Engström & Hellman kan vi garantera dig en spännande och varierad vardag där du får arbeta nära våra klienter som huvudsakligen finns inom e-handel, finans, bank och inkasso. Här kommer du främst få arbeta med hantering av löpande tvistemål som uppstår inom ramen för inkassoverksamhet. Det inkluderar inte bara kontakt med våra klienter, utan även med domstol och andra myndigheter. Vill du lära dig mycket, ta eget ansvar och få praktisk erfarenhet så är det här tjänsten för dig. Konsekvensen av vårt sätt att arbeta blir naturligtvis att du som medarbetare kommer att växa och utvecklas inom processföring. Satsar du exempelvis på att så småningom bli advokat får du här alla möjligheter att realisera den drömmen.

Under hela ditt första år genomgår du ett gediget utbildningsprogram – allt för att du ska känna dig trygg i din nya roll där du får processa mycket själv och med dina andra arbetsuppgifter.

Vem är du?

Du som söker denna tjänst tror vi antingen har en juristexamen/jur. kand eller en affärsjuridisk examen. Kanske har du något års erfarenhet från branschen, på exempelvis inkassobolag eller genom tingsmeritering.

Som person tror vi att du är noggrann, dedikerad och har bra personkännedom. Vidare så ser vi att du har ett starkt intresse av, och fallenhet för, processrätt, obeståndsrätt och affärsjuridik. Du arbetar effektivt på egen hand och räds inte att fatta egna beslut. Eftersom vi arbetar nära inpå varandra så är du också social, utåtriktad och vill bli en del av gruppen.

Ansökan

Urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt till eb@engstromhellman.se. Bifoga cv, personligt brev och betyg/betygsutdrag. Ansvarig för rekryteringen är Ellinor Blanckenfiell och Fredrik Engström.