Karriär

Jobba hos oss

Välkommen till oss!

På Engström & Hellman Advokatbyrå söker vi alltid skarpa och drivna personer som vill arbeta tillsammans med oss.  Tack vare vår kraftiga expansion har vi nu två lediga tjänster som du kan läsa mer om nedan. Hittar du något som du tror passar dig är du varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Engström & Hellman Advokatbyrå är en medelstor affärsjuridisk byrå med kontor i centrala Göteborg och Stockholm. Byrån specialiserar sig bland annat på juridik för e-handel, fastighets- och hyresjuridik, kredit- och inkassojuridik, samt på bolags- och föreningsrätt. Vi har också ett stort fokus på processrätt och tvistlösning. Bland våra klienter finns såväl små- och medelstora entreprenöriellt drivna företag som stora bolag inom fastighets-, finans-, och distanshandelsbranschen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en stimulerande miljö i mycket centralt belägna lokaler i Stockholm respektive Göteborg. Hos oss kommer du erbjudas ett självständigt arbete i nära samarbete med flera andra jurister som fokuserar på hyres- och fastighetsjuridik såväl som på andra rättsområden.

På Engström & Hellman Advokatbyrå sticker vi gärna ut hakan genom att lova mycket goda arbetsvillkor. Som en av de första advokatbyråerna i Sverige har vi tecknat kollektivavtal med Jusek – något som garanterar såväl schysta arbetstider som bra arbetsvillkor i övrigt.

Vi tror att din personliga utveckling och kompetens är den viktigaste faktorn för att vi tillsammans skall kunna växa. Vi kommer därför tillsammans att arbeta med löpande utbildning, coachning och utvecklingsplaner för att du skall kunna ta tillvara på din fulla potential.

Vi söker en serviceinriktad receptionist och administratör

Vår expansion innebär att vi behöver förstärka vår administration. Vi söker därför en receptionist och administratör till vårt kontor i Göteborg som kan hjälpa oss att utvecklas vidare.

Vad vi söker

I din roll som receptionist och administratör kommer du att vara spindeln i nätet vad gäller driften av vårt huvudkontor i Göteborg. Du kommer att ansvara för receptionen, vilket innebär att du kommer att vara byråns ansikte utåt vid klientbesök och möten. Därutöver kommer du att ta emot samtal till vår telefonväxel, hantera kontakter med leverantörer, domstolar och myndigheter, samt underlätta arbetet för våra jurister.

Vi letar därför efter dig som är van och uppskattar att ge service. Vi tror att du har erfarenhet från ett eller flera serviceyrken där du lärt dig att hantera svåra och krävande kundrelationer vilket gjort dig skicklig på individuellt bemötande och personliga lösningar. Du bör vara intiativrik, sträva efter ständiga förbättringar och ha god samarbetsförmåga.

Eftersom tjänsten innebär att du ofta kommunicerar med klienter, motparter och kollegor, är det viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Kunskaper i övriga språk är naturligtvis meriterande.

Tjänsten är en heltidstjänst. Tillträde sker efter överenskommelse, men vårt mål är att du ska kunna påbörja anställningen innan sommarsemestrarna. Sista ansökningsdag är den 17 april.

Vi söker en advokat med inriktning på kommersiell hyresrätt till vårt Stockholmskontor

Rekryteringen sker löpande – välkommen med din ansökan!

För att förstärka vårt Stockholmskontor söker vi nu en advokat eller senior jurist med fokus på kommersiell hyresrätt, hyresnämndsprocess och allmän fastighetsjuridik.

Vi söker dig som har minst tre års hyres- eller fastighetsrättslig erfarenhet och god processvana från såväl hyresnämnd som domstol men som nu är redo för nästa steg i din utveckling genom att ta en ledande roll inom vår hyres- och fastighetsrättsliga grupp. Erfarenhet från notarietjänstgöring eller från annan advokatbyrå är meriterande.

Som person är du prestigelös, trygg i dig själv, har lätt för att ta eget ansvar och kan prestera även under tidspress. Du behärskar svenska mycket väl i tal och skrift. Motsvarande kunskaper i engelska är meriterande. Vidare har du goda akademiska meriter, är ansvarstagande och engagerad och vill alltid lämna ifrån dig arbete av hög kvalitet. Eftersom vi söker en senior jurist är det viktigt att du ser det som en naturlig del av din roll och utveckling att även kunna stötta övriga jurister på kontoret.

Eftersom vi vill arbeta tillsammans med personer som vill växa och utvecklas tillsammans med oss är det viktigt att du har lätt för att arbeta såväl i grupp som självständigt, att du har en god servicekänsla och att du delar Engström & Hellman Advokatbyrås värderingar om socialt och miljömässigt ansvarstagande.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi hoppas att få lära känna dig för att vi tillsammans skall kunna skapa möjligheter för både dig och oss att växa. Låter någon av tjänsterna intressant så ser vi fram emot din ansökan med personligt brev, CV och kopia av dina betyg till karriar@engstromhellman.se. Sista ansökningsdatum framgår under respektive tjänstebeskrivning ovan. Var tydlig med att ange vilken av tjänsterna du söker i samband med din ansökan.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att ringa advokat Fredrik Engström på 031 – 757 99 03 eller advokat Peter Hellman på 031 – 757 99 02.