-

Engström & Hellman går i bräschen för schysta villkor och tecknar kollektivavtal med Jusek

Som en av få advokatbyråer väljer Engström & Hellman nu att teckna kollektivavtal genom ett så kallat hängavtal med fackförbundet Jusek.

– Ett kollektivavtal innebär schyssta villkor för alla medarbetare. I en bransch där många tvingas till oregelbundna arbetstider, långa arbetsdagar och osäkra provisionslöner har det varit viktigt för oss på Engström & Hellman att gå i bräschen för ett annat synsätt där man kan erbjuda kvalitativa juridiska tjänster utan rovdrift på jurister, säger Peter Hellman, delägare

Rimliga villkor borde vara en självklarhet

Kollektivavtalet garanterar bland annat våra medarbetare rimliga arbetstider, tjänstepension, försäkringar och högre ersättning vid exempelvis föräldraledighet och sjukdom än vad som gäller för företag som inte har kollektivavtal. Trots om dessa saker varit självklara inslag i vardagen på Engström & Hellman redan tidigare är det viktigt för byrån att medverka till att försöka sätta en ny standard för juristers arbetsvillkor genom att teckna kollektivavtal.

Kollektivavtal – en seriositetsstämpel

Även för er som är klienter hos Engström & Hellman innebär kollektivavtalet många fördelar; genom att vi erbjuder konkurrenskraftiga och trygga anställningar säkerställer vi bland annat god och långsiktig kompetens så att vi – genom våra duktiga medarbetare – kan skapa ett ännu närmare partnerskap med er. Vi är också övertygade om att ni som köper juridiska tjänster skall se kollektivavtalet som en seriositetsstämpel för både er och vår verksamhet och hoppas att fler i framtiden ställer större krav på att de byråer man väljer att samarbeta med har kollektivavtal och därmed erbjuder sina medarbetare rättvisa villkor och en större möjlighet att påverka sitt arbetsliv.

– I ett modernt samhälle är det egentligen ganska märkligt att så många advokatbyråer hittills valt att stå utanför de modeller som är standard i princip inom alla andra sektorer på arbetsmarknaden. För oss är kollektivavtal och goda villkor för alla medarbetare en samvetsfråga, och vi hoppas därför att fler advokatbyråer nu vågar följa vårt exempel, avslutar Fredrik Engström, delägare.

Engström & Hellman går i bräschen för schysta villkor och tecknar kollektivavtal med Jusek